Юлія Лапушанська - THE ACTION TAKES PLACE IN THE CARPATHIANS

THE ACTION TAKES PLACE IN THE CARPATHIANS

THE ACTION TAKES PLACE IN THE CARPATHIANS

Мені би хотілося відчути спокій. Божий спокій. Коли ти майже мертвий [для інших], але насправді - ні. Коли тобі хочеться дихати. Так натхненно. Та постійно. Що.... Ти витікаєш кудись [не туди?].

Я провалююсь у порожнечу. Мене підхоплюють Божі руки. Воно ведуть туди, де мені давно потрібно [було б] бути. Туди, де про тебе забувають усі знайомі. Ненадовго. Але сторінки та блокпости [жартую] ростуть в геометричній прогресії.

Я хочу виявитися там, де зникає час. Оскільки він тече настільки повільно [кажуть, чим більше ви займаєтеся чимось новим, тим повільніше протікає час: це обман мозку. А писати - це завжди, перманентний. Безперервний процес], що ти майже провалюєшся в небуття. Небуття, де тільки Бог, ти та проекція майбутнього. А це майбутнє: хтозна, яке воно?

Мені би хотілося скласти план. Так, він був би не ідеальним [Бог би довершив його]. Він би узагальнив, доповнив.

"Боже, Ти ж можеш. Однак...", - тільки й встигло минути в черепній коробці Люсі, як тут...

- Що однак? [Денні наче почув її думки. "Ну от, знову... Боже, скільки можна? Коли це закінчиться? Хіба ніколи? Ну, не знаю. Я відмовляюсь так далі жити, іти." Розлючена на долю секунду, схопилась та привела себе в порядок]
- Денні, я не знаю. Це занадто кримінально ["Що? Кримінально? - Промайнуло в голові. - Хто взагалі використовує ще подібні слова: це взагалі пристойно? Сумніваюсь...]. Просто пропасти для інших.
- Що тебе тривожить найбільше [стиснуті губи, до межі: він думає, що цього не видно, але Люсі помічає все]?
- Розумієш. Вся справа у мисленні. Я хочу цілковито замінити свій лексикон. Щоб кожен негативний вираз, з посилом на "мінус", перегорнути до Неба так, щоб воно світилося благословеннями. Знаєш, Денні... Коли я була маленька, я [зовсім] не мріяла про те, що маю зараз. Але в один момент. У мене виникла мрія.
- Яка, Люсі?
- Бути письменником. Розумієш, це назавжди. Одного разу я сказала подрузі, що "текст - це справа мого життя". Розумієш? Не те, щоб я дуже хотіла, але, здається, це назавжди і мені нічого не лишається, як просто змиритися з цим та рухатися в правильному напрямку. Тільки от... Як зрозуміти, який із напрямків. Яка із координацій - правильна?
- О, друже. Люсі! Я люблю тебе. Бог любить тебе. Розслабся та отримуй задоволення. Він дасть тобі все, що [лише буде] потрібно.
- Денні!.. [дратується - "Він занадто вірить у мене!", але приховує це. Згодом - молиться та заспокоюється. "Боже, даруй мені спокою та Твоєї мудрості. Дух Святий, йди попереду. Please" - тільки й чути в її голові].

Спроба друга. Це більш виважено та благоговійно:
- Денні... Мені дуже подобається твоя віра у мене. Але. Якщо чесно, мої мрії настільки великі [переходить на шепіт], що... [Замовкає]
- Люсі. Лиш дозволь мені дати тобі 2 поради.
- Які? [Одразу ж зацікавлюється, оживляється. Інтерес та насторога боряться між собою, але ззовні про це говорять тільки очі... Та серце, що почало битися частіше: Бог через друга хоче сказати їй щось дуже-дуже важливе. Вона відчуває це. Зараз буде вирішено її життя. Слідуючи цьому, вона досягне. Досягне того, про що так - давно та довго, але приховано - мріє]
- Залишайся у тій сфері, де ти маєш найбільший досвід. Література - це твоє. Переклад - твоє. Говорити на маси. Ти [з]можеш. Звісно. Ти ж талановита. Тебе такою створив Бог. Хіба.
"Що? Що, Денні, що?!" - проходить всередині неї, але Люсі не вимовляє ні слова. Кам'яна статуя, що інколи посміхається - краще на даний момент про неї й не скажеш.
- Хіба... Щодня записуй 6 пунктів, які ти вважаєш за краще & бажаєш & хотіла би виконати за сьогодні. Раджу робити це за вечір. Перед наступним днем: у Біблії це вважається ранком. І ще. Розставляй їх в порядку важливості. І... ["Знову ці "і", - думає Денні, але продовжує] Будь наполеглива. Доки не закінчиш перший, найважливіший пункт за день, не йди далі. Закінчиш його - переходь до наступного. А інше... Ти знайдеш сама. Бог тобі дасть. Це буде довга дорога. У вічність. Я знаю, що наш Сам Цар царів з тобою.
- Тобто, ти відпускаєш мене?
- Звісно, так. Їдь. Я вірю в тебе. Приїдеш, допоможу з перекладом на англійську. Зробиш водночас три? Чудово, допоможу ще з більшим натхненням та включенням і в цьому випадку. Люблю тебе, Люсі. Збирай речі. Ти їдеш. А я - з тобою.

..
Ну от, все знову відбулося не так, як би хотілося мені. Але так, як того прагне Владика... Скільки можна? І коли це скінчиться? Чому я маю слухатися чоловіка? Боже...

.
...тому, хто вірує, все можливе! [Мк 9:23]

Мені би справді хотілося розчинитися.
Побувати там, де нікого [майже] немає: повноцінна присутність Бога. Де нічого не хвилює. Де є тільки простір. Майбуття.

"Знаєш, Отче. Я розумію, що в Тебе справ. І водночас - мені безмежно приємно, що Ти знаходишся так поруч зі мною. Мені приємно, що Ти турбуєшся. Даруєш життя. І головне - поставив мені недосяжну ціль [недосяжну - оскільки це процес]. Прославити Тебе. Ти бачиш, наскліьки сильно я хочу писати про Тебе. // Пауза // Ти хочеш цього? Якщо так, зміни мож життя, щоб мала реалізацію ця мрія. Якщо ні, будь ласка, відміни моє життя"
...

Через 50 років. Люсі все ще була в літературі. Вона випустила більше 90 книжок. Вони вийшли перекладами на 38 різні мови. Щотижня протягом 30 років [майже] письменниця їздила, щоб надихати людей на те, щоби покласти своє життя перед Господом та Той його забрав.

Бог дарував їй дар не тільки писати, але і говорити. Все ж таки, це розмова. Розмова із Богом. Чи не так? Можна говорити і в листах. І через електронну пошту. І месседжинг у соціальній мережі.

Люсі завжди пам'ятала, як Бог пророкував про її майбутнє, але вона навіть і уявити не могла, наскільки воно буде чудовим! У свої 70 вона була все ще сповнена сил. Мала власного перекладача, редактора, видавця і дизайнера. Це була її команда. А керівником був її чоловік. Він займався технічними питаннями: домовлявся за зустрічі, подорожі, купляв квитки, складав договори... Але й головна його міссія була виконана достойно - він щиро любив її, принципово відважно; вони дружили. Деякі книжки вони написали разом. Їх діти вже жили окремо. Люсі була ввічливою, повною любові агапе бабусею. Але... Крім власних дітей, Отець подарував їй ще тисячі тисяч, як і обіцяв Аврааму.

Колись вона мріяла піти працювати в школу. "Тоді в мене буде багато-багато дітей, які будуть [сильно] любити мене. На яких Бог через мене буде чинити на них вплив". Але Елохім помножив достатки, контакти, зіткнення. Господь дав їй все, і навіть більше - Він дав їй омріяне [Небесами] життя!

Вічний провів Любі шляхом великих досягнень. Програми, конгреси. Усе це було. Але найбільше [окрім спільних інтерв'ю з чоловіком, котрий і став її продюсером] їй подобалося бути наодинці з Богом. Завдяки крові Ісуса Він приготував для неї чудове життя [від слів "чудо на кожному кроці та в кожному дні"], оскільки... Реалізував можливість виконувати справу всього її життя. Текст*.



Скільки би Люсі не перечила, як би довго вона не намагалася чинити супротив, Бог подав їй саме те, що дівчині було потрібно [хоча вона так сильно "хотіла" бути в стороні: насправді це був лише страх. Вона "хотіла" прожити звичайне життя: діти, село - все як у нормальних людей. Але, чомусь, Адонай з самого початку обрав її. Щоб... Свідчити. Можливо, через покору? Чи через те, що вона лишилася вірною? В будь-якому випадку, кожен день був краще за минулий. А все тому, що вона обрала на кожен день 7 принципів. Це рішення, котрі вона приймала поступово:

1. Бог. Щодня бути ближче до нього.
2. Освіта. Щодня дізнаватися щось нове; бути учнем.
3. Служіння. Щодня бути максимально продуктивним для Слави Божої, наскільки це можливо.
4. Сім'я. Щодня віддавати любов сім'ї.
5. Друзі. Щодня вкладати у відносини з іншими людьми.
6. Здоров'я. Щодня турбуватися про тіло.
7. Інвестування. Щодня вкладати ресурси в Царство Небесне.


* Текст [з лат. textum - тканина, зв'язок, поєднання] - текстильне - ні, словесне полотно. Текст поєднує. Люсі з Небом. Це взаємозв'язок, яки так приємно відчувати, переживати, жити ним.

- Це назавжди?
- Амінь.

** Завдання додому: підрахуйте, скільки разів в тексті було вжито "кожен" у варіаціях - і жарт, і ні.
https://holypoem.com/16909
@holypoem

добавил: Julia Lapushanska 192 читателя

Похожие стихи

Создай свое сознание
Юлія Лапушанська
146
XII
Юлія Лапушанська
4
Формация информации
Юлія Лапушанська
144
ВРЕМЯ ВЫСОТЫ
Юлія Лапушанська
295
ЖИВАЯ ВОДА
Юлія Лапушанська
395
0

Комментарии

Комментариев нет

Форма входа

Тематика стихотворений

Статистика пользователей

Онлайн всего: 98
Гостей: 98
Пользователей: 0